Learn how to build your own art wall in 5 easy steps

Lär dig bygga din egna tavelvägg med 5 enkla steg

Vill du lägga till lite personlig stil till ditt hem eller kontor? Ett sätt att göra detta är att skapa en konstvägg med posters. En konstvägg är en samling av posters arrangerade tillsammans på en vägg för att skapa ett sammanhängande upplägg. En konstvägg ger inte bara ett visuellt uttryck i ditt hem, utan det är också ett bra sätt att visa upp din personliga stil och intressen.

Här är några tips för att skapa en fantastisk konstvägg med posters:

  1. Välj ett tema: Innan du börjar välja posters till din konstvägg är det en bra idé att bestämma dig för ett tema. Detta kan baseras på ett färgschema, en viss konstnär, genre eller ett specifikt ämne som intresserar dig. Hitta inspiration genom att titta på Instagram, Pinterest och inredningsbloggar. Du kan kolla in vårt Instagramkonto på @streckart för massa inspiration. Att ha ett tema i åtanke hjälper dig att välja affischer som fungerar bra tillsammans och skapar en sammanhållen look.

  2. Mät ditt utrymme: Mät väggen där du planerar att hänga din konst för att avgöra hur mycket yta du har att arbeta med. Detta hjälper dig att planera storleken och antalet affischer du kan få plats på väggen. Vi erbjuder de flesta av våra affischer i tre olika storlekar: 30x40cm (12x16″); 50x70 cm (20x28 tum) och 70x100 cm (28x40 tum).

  3. Välj dina posters: När du har bestämt dig för ett tema och har mätt upp din vägg är det dags att välja de posters du vill hänga upp. Överväg att välja en blandning av storlekar och ramar för att lägga till ännu mer visuellt intryck till din konstvägg.

  4. Ordna dina posters: När du har dina posters är det dags att börja arrangera dem på väggen. Börja med att placera den största affischen i mitten av väggen och arbeta dig sedan utåt, lägg till de mindre storlekarna runtom den stora.

  5. Häng upp dina posters: Du kan använda häftstift eller självhäftande remsor eller så kan du välja en snygg passande ram. Se till att placera dina posters jämnt och häng dem på en jämn höjd för att skapa en balanserad stil.

Att skapa en konstvägg med posters är ett roligt, enkelt och kreativt sätt att designa ditt hem. Genom att följa dessa tips kan du skapa en fantastisk konstvägg som visar upp dina favoritposters.